Herfstvakantie op Morgenrood met Kinderactiviteiten 22 t/m 27 oktober 2018

Wat  hebben we genoten en wat was het weer nog lekker!

We begonnen met een “Meet & Greet” in de Witte Tent op de camping, (wel in de ochtend, want om 19.30 uur is het al donker en kil), om te kijken met hoeveel kinderen we zijn en wat gaan we doen. Dit onder het genot van koffie, thee en limonade en natuurlijk een koekje.

De eerste dag was de opkomst 6 kids en een baby. Ook werd de Witte Tent verplaatst en hebben we de activiteiten binnen in de kleine zaal van 10.00-12.00 gedaan.

De kinderen bleven gemiddeld 2 of 3 nachten slapen, veelal met opa en oma.

Door het goede weer was konden we 2 keer met schepnetjes naar de Rosep gaan om waterbeestjes te vangen, want iedereen vindt dit spannend en stoer. (Zie foto’s). De ene keer was de vangst groter dan het andere moment. Op de kaart  ‘ waterdiertjes’  zien we dat we 5 bootsmannetjes, een watertor, poelslak en posthoornslak, een kleine modderkruiper een duikerwants plus waterspinnetje gescoord hebben. Ook springen er veel bruine en groene kikkertjes rond. Alles wordt na bekijken in potjes, weer netjes terug gezet.

We hebben die week veel herfststukjes gemaakt, eerst tijdens een wandeling materiaal gezocht, toen op boomschijven, (die ik meegebracht had, samen met leem) vast gezet en wel dan niet geverfd (foto’s). Ook werden er spinnen, uiltjes en poppetjes van de vondst gemaakt (foto).

Dinsdagavond kampvuur,  natuurlijk met marshmallows, want velen gingen de andere dag naar huis. Ook vrijdag voor de laatste groep. Verder hebben we geur-schilderijtjes op kaarten gemaakt met kruiden etc. Plakstrip, allerlei bakjes en voorzichtig strooien maar (zie resultaat op foto’s).

In totaal hebben 21 kinderen deel genomen en werden de activiteiten door hen, ouders, opa en oma’s erg gewaardeerd.

Crea-Lia