Bevrijdingsarrangement.

Beleef de vrijheid!

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Operatie Market Garden plaats vond.

Het was een van de grootste geallieerde operaties uit de Tweede Wereldoorlog. Het doel was om de bruggen over Maas, Waal en Rijn in Nederland in handen te krijgen, om zo de goed verdedigde Siegfriedlinie te omzeilen en een snelle opmars naar Berlijn te forceren.

Parachutisten en zweefvliegtuigen landden rondom Eindhoven, Nijmegen en Arnhem, terwijl de grondtroepen via de ‘Hell’s Highway’ naar het noorden trokken om hen te ontzetten. Hoewel een groot gedeelte van Noord-Brabant werd bevrijd, strandde Operatie Market Garden bij Arnhem. Pas in 1945 werd heel Nederland bevrijd van de bezetter.

De operatie was zeer ambitieus, maar faalde door slechte weersomstandigheden en hevig Duits verzet, vooral bij de brug van Arnhem. Het werd de spreekwoordelijke ‘brug te ver’.

De Liberation Route volgt het pad van de geallieerden tijdens de bevrijding van West-Europa in 1944 en 1945. De route begint in Normandië en loopt via Nijmegen en Arnhem richting Berlijn.

Langs deze route liggen in Nederland een aantal historische locaties en musea die zeer de moeite waard zijn. Natuurvriendenhuis en camping Morgenrood liggen op een redelijke afstand.

Bezoek zelf de diverse interessante musea en historische locaties. Verblijf tegen een korting van 20% exclusief toeristenbelasting op Morgenrood.  Dit kan tijdens een midweek van 14-18 of 21-25 oktober 2019.

Verdere informatie en boekingen via morgenrood@nivon.nl en 088-0990987.