Een fijne herfstvakantie

De winter is begonnen,  maar toch nog even een terugblik op de kinderactiviteiten in de natte herfstperiode van 14 tot 25 oktober.

De Meet & Greet op zondagavond met koffie, thee en limonade was koud maar er waren toch wat dappere kinderen en ouders naar de witte tent gekomen, waar de lichtjes branden, want het was al bijna donker om 19.00 uur.

We spraken af dat als het niet zou regenen we met schepnetjes waterdiertjes zouden vangen in de Rosep. Dit staat ieder jaar hoog op het lijstje. Deze keer was er veel water, dus hadden we een andere vangst: veel bootsmannetjes en schrijvertjes, en voor het eerst een waterjuffer larve en een echte larve van een libel.  Een ouder wist te vertellen dat die overwinteren in het water en pas het 2e jaar libel worden.

Weer op de camping hebben we nog een vingervlinder gemaakt.

De volgende dag was het nat en zijn we begonnen met een windvanger te maken. Na de limonade met wat lekkers was het droog en gingen we het bos in, spullen verzamelen voor  herfststuk, schors, eikels, bladeren, dennenappels, mos etc.

Dit hebben we te drogen gelegd in de witte tent, die door kapotte ramen ook niet erg droog bleef. Maar andere dag hebben we er toch iets moois van gemaakt  met gebruik van klei en prikkers voor beestjes zoals spin te creëren.

Die avond was het weer zelfs zo aardig dat we een kampvuur maakten en marshmallows roosterden. Verder die week hebben we het vernieuwde kabouterpad gelopen, met het verhaal en daarna kabouters gemaakt van eikels en andere beesten zoals een uil of spin. We zochten gronddieren, tussen hout, onder steen etc. om met vergrootglas te bekijken. Verder maakten geurschilderijtjes van kruiden, zaden, lavendel en gekleurd zand op een mooie kaart. 

Zo was de eerste week met: Eva, Jochem, Merel, Sarah, Norah, Hannah, Lucy, Juul, Fien, Robin, Bobbie, Tristan, Anne, Daantje, Kris, Misja en Lars weer een succes.

Op de zaterdag zijn, we omdat de witte tent blank stond, uitgeweken naar de blokhut, wat met 8 kids net ging. 

De 2e week beloofde wat beter weer te worden. De paddenstoelen schoten uit de grond ook op de camping de mooiste en vreemdste exemplaren. (fotos) We hebben bijna dezelfde dingen gedaan, omdat er allemaal nieuwe kinderen waren.

Deze week boomstam om herfststuk op te maken en zelfs 2x kampvuur, ook broodjes aan stok +  marshmallows natuurlijk. En wat altijd favoriet blijft waterdiertjes in de Rosep met schepnet zoeken, in potjes bekijken, maar daarna natuurlijk weer terugzetten.

Met Iris , Bram, Nora, Jona, Gijs, Sjoerd, Ilian, Nica, Thule, Britt, Ann, Sol, Manu, Natan, Linn, Jill, Odie, Kaya, Sara, Aylin, Luna en Christopher was ook deze week zeer geslaagd. Alle kinderen en ouders bedankt voor de gezellige uurtjes.

Op de laatste avond bij het kampvuur speelde er zelfs een gast van een vaste campingbewoner op een didgeridoo. Wat een spannend geluid was dat!

Zo was het een hele mooie afsluiting van deze herfst.

CreaLia