Ook op Morgenrood extra hygiëne maatregelen in verband met corona

De toename van het aantal besmette mensen met het coronavirus is een zorgelijke toestand. Op Morgenrood doen we er alles aan om het virus buiten de deur te houden. We houden de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en volgen zorgvuldig de richtlijnen van de overheid, het corona-regieteam van het NIVON en de aanwijzingen van de veiligheidsregio. Dit vraagt om continu alert zijn en steeds aanpassen, want de regels en richtlijnen wijzigen nogal eens.

Op Morgenrood hebben we een beperkt aantal kamers open. Morgenrood is een groot huis en hierdoor is 1,5 meter afstand goed te handhaven. Al eerder werden bij de receptie kuchschermen geplaatst. Ook was er een mogelijkheid om bij binnenkomst handen te desinfecteren en werden contactpunten dagelijks gedesinfecteerd. Nu er een tweede golf coronabesmettingen is, hebben ook wij de regels moeten aanscherpen. Gasten krijgen bij binnenkomst een coronakaart met de volgende informatie:

  • houd vooral rekening met elkaar in de gangen en op de trap
  • u gebruikt gemeenschappelijk sanitair. Probeer het gebruik van douches te spreiden. In de sanitaire ruimte staat desinfecterende spray die u kunt gebruiken om oppervlakten en contactpunten te reinigen
  • op uw kamer zijn, na gebruik door de vorige gast, de contactpunten ontsmet door de schoonmaakdienst. In principe heeft de kamer een dag leeg gestaan
  • op last van de veiligheidsregio liggen er geen moltons meer op de bedden. Onze matrassen hebben een beschermlaag die anti-transpirerend werkt en geschikt is om zonder extra bescherming op te slapen (alleen een onderlaken)
  • in de keuken is de helft van de gaspitten in gebruik. Ga niet met meer personen in de keuken dan noodzakelijk en houd ook daar afstand
  • in de eetzaal staan tegeltjes met uw kamernummer. Zet die gedurende uw verblijf op uw tafel, zodat u steeds aan dezelfde tafel zit

Alleen samen houden wij Morgenrood coronavrij!