Ook op Morgenrood maatregelen in verband met corona

De toename van het aantal besmette mensen met het coronavirus is een zorgelijke toestand. Op Morgenrood doen we er alles aan om het virus buiten de deur te houden. We houden de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en volgen zorgvuldig de richtlijnen van de overheid, het corona-regieteam van het NIVON en de aanwijzingen van de veiligheidsregio. Dit vraagt om continu alert zijn en steeds aanpassen, want de regels en richtlijnen wijzigen nogal eens.

Coronatoegangsbewijs

Sedert maandag 8 november 2021 vragen de vrijwilligers van natuurvriendenhuizen om een coronatoegangsbewijs te laten zien. Om het verblijf op onze locaties verantwoord te houden controleren we gasten en deelnemers vanaf 13 jaar bij aankomst op een QR-code met een groen vinkje. Dit kan via de Corona Check App op een smartphone of via een uitgeprint coronatoegangsbewijs. Zonder coronatoegangsbewijs mag er niet verbleven worden in onze natuurvriendenhuizen en afdelingsgebouwen.

Mondkapjes dragen in de natuurvriendenhuizen hoeft niet, maar mag uiteraard wel. De natuurvriendenhuizen worden beheerd door hun vrijwilligers. We hebben samen met de gasten de verantwoordelijkheid elkaar een prettig verblijf te bezorgen. Geef elkaar de ruimte, ga respectvol met elkaar om en wees je er bewust van dat onze vrijwilligers hun best doen de boel zo goed mogelijk te regelen.

 We doen ons best om met z’n allen onze verantwoordelijkheid te nemen.