Alleen maar blije gezichtjes bij herfstweek vol leuke kinderactiviteiten

Crea Lia heeft weer haar uiterste best gedaan om de kinderen in deze coronatijd een mooie en fijne week te bezorgen.

Op de eerste avond kwamen ruim 25 kinderen en wat ouders naar de nieuwe groene tent. Er meldden zich ook bekenden: Eva, Fien, Jul, Lucy, Bobbie en Robin waren ook vorig jaar van de partij en kenden mijn naam Lia nog! Onder het genot van een kop thee, limonade en een koekje werd besproken wat voor spannende dingen we deze week zouden kunnen doen. Op een flipover werden naam, leeftijd en kamernummer / kampeerplek genoteerd, bij schamel licht, want om half zeven was het al goed donker.

Op maandagochtend werd toch weer begonnen met het vangen van waterbeestjes uit de Rosep, met behulp van schepnetjes. Een favoriete activiteit van de kinderen. Dankzij de hulp van enkele ouders bleef de grote groep goed bij elkaar. Wij vingen veel bootsmannetjes, schrijvertjes, posthoornslakken, waterspinnen en kikkertjes. Die werden bewonderd in glazen potjes met luchtgaatjes in de deksel. Na afloop werden de potjes vanaf de brug weer leeggegooid in het water. Terug in de tent werd getrakteerd op limonade. Vervolgens stond het maken van vingervlinders op het programma.

De volgende ochtend liepen zo’n twintig kinderen mee over het ‘Kabouterpad’. En wat zag zelfs oma Lia voor het eerst tussen de bomen bij het wasvrouwtje? … Een echte waslijn met minikleren! De kabouters waren dus erg ijverig geweest, want in de zomer hingen die kleren er nog niet. In de middag werd een windvanger gemaakt, om in de tuin of aan de tent te hangen. Zo ging het iedere dag, eerst naar buiten en daarna wat maken. ‘s Avonds bij het kampvuur verraste huiswacht Jan ons met een kabouterdiploma dat hij uitgeprint had. Ieder die het pad helemaal gelopen had, kreeg zo’n diploma. Echt tof voor de kinderen. Rosa riep blij: Mijn eerste diploma! 

Later die week verzamelden de kinderen herfstspullen. Nadat die gedroogd waren, werd daar op een ondergrond van boomschors een herfststuk van gemaakt. Op weer een andere ochtend speurden de kinderen met een loep naar beestjes op de grond. Veel meer dan een spin, pissebed, duizendpoot en worm leverde dit niet op. Het zoeken maar paddenstoelen was een groot succes. Jan had voor iedereen een grote natuurkaart laten drukken, waarop de vondsten konden worden aangekruist. Dat waren natuurlijk de goed herkenbare vliegenzwam, elfenbankjes, rodekoolzwam, aardappelbovist, gewone krulzoom, zwavelkopjes en heel bijzonder … geweizwammen!

De stemming was de hele week geweldig goed. Het was steeds goed weer, zodat iedere dag kon worden afgesloten bij het kampvuur, met een verhaal en natuurlijk marshmellows