In de herfstvakantie weer leuke kinderactiviteiten op Morgenrood!

In de herfstvakantie, van zaterdag 17 tot 24 oktober, worden er op Morgenrood weer leuke kinderactiviteiten georganiseerd. Zie voor wat er dan zoal mag worden verwacht het verslag hieronder van de geslaagde weken met kinderactiviteiten afgelopen zomer. In de herfstvakantie gaan we natuurlijk ook ‘paddenstoelen kijken’, waarbij dan op natuurmonumenten-kaarten wordt opgezocht hoe ze heten, etc.

Opgeven vooraf is niet nodig.

Nu maar hopen dat het weer of corona geen roet in het eten gooit. TOT DAN!

Afgelopen zomer in juni heeft Marion met kleine groepjes leuke dingen gedaan met als thema natuur. De avonden werden doorgebracht bij het kampvuur. Meerdere personen vertelden er verhalen , onder andere over de slimme spin Anansi, over Suriname (door Michael) en van Roald Dahl (door een 75-jarige poppenspeelster).

In augustus begon Lia op een zaterdagavond met een Meet & Greet in de nieuwe groene tent. Bij koffie, thee, limonade en een koekje werd het weekprogramma besproken. Er waren 25 kinderen en een aantal ouders aanwezig, een hogere opkomst dan andere jaren. De activiteiten waren: waterdiertjes met een schepnetje vangen en bekijken, een windvanger maken, met vondsten in het bos (zoals boomschors), een werkstuk ontwerpen, vingervlinders in elkaar zetten, het kabouterpad lopen, met een vergrootglas bodemdiertjes zoeken (tussen takken, onder stenen ) en nog veel meer.

Met extra hulp van wat  ouders en een oma is het een zeer geslaagde week geworden. Het was wel heet, zodat het kampvuur ‘s avonds niet nodig was voor de warmte, maar wel om heerlijke marshmallows te roosteren!