Green Key voor Morgenrood

Accommodatie met oog voor natuur en milieu
Of u nu individueel, als familie, met een groep vrienden, vereniging of school bij ons verblijft, het laatste waar u waarschijnlijk aan denkt is de natuur en het milieu. Begrijpelijk, maar zonder dat u het zult merken, draagt u tijdens uw verblijf tóch een steentje bij. Dit komt doordat wij diverse duurzame maatregelen hebben genomen met een groots effect, zónder dat u daar hinder van ondervindt. Daarom zijn wij aangesloten bij Green Key.
Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.
Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wij kunnen met trots melden dat wij sinds 2018 in het bezit zijn van de Gouden Green Key.

Ook voor 2022 hebben we weer het gouden certificaat ontvangen. Daar zijn wij trots op! Door actief met duurzaamheid bezig te blijven hebben we  dit certificaat al een aantal jaren kunnen vasthouden. Ook dankzij de medewerking van onze gasten, bijvoorbeeld door de juiste afvalscheiding.

In de praktijk
Moet u nu tijdens uw verblijf extra letten op het verbruik van water? Of rekening houden met bijzondere regels? Enigszins. De duurzame oplossingen die wij hebben ingevoerd, hebben geen invloed op uw verblijf of uw gevoel van comfort. Bijna ongemerkt zult u uw steentje bijdragen. Als Green Key gecertificeerde groepsaccommodatie sparen wij het milieu onder andere door minder gas, water en elektra te verbruiken. We vinden het wel fijn als u helpt met uw afval te scheiden.
Maar u doet meer. Zo gebruikt u door de waterbesparende kranen minder water, maar wel zo dat u niet onder een klein straaltje hoeft te douchen. U kunt ’s avonds gezellig een spelletje spelen, terwijl u wordt bijgeschenen door een spaarlamp. En na uw vertrek maken wij uw accommodatie schoon met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Te warm of te koud zult u het niet snel krijgen, wij letten erop dat de verwarming op de juiste tijden aan of uit gaat. Zo heeft u gegarandeerd een onvergetelijk verblijf met z’n allen en heeft u tegelijkertijd een bijdrage geleverd aan de status van natuur en milieu!

Wilt u meer informatie over Green Key? Kijk dan eens op www.greenkey.nl