Natuurvriendenhuis
Morgenrood
Kamperen in 'De Parel van Brabant'
Direct reserveren
Natuurkampeerterrein
Morgenrood
Gevarieerd kampeerterrein met weides & bos!
Direct reserveren
Natuurkampeerterrein
Morgenrood
Genieten van rust en ruimte!
Direct reserveren

Omgeving

Morgenrood ligt midden in de driehoek Tilburg, Den Bosch en Eindhoven, in het bos- en vennengebied van Oisterwijk , direct grenzend aan het natuurgebied De Kampina , een van de laatste grote heidevelden in Nederland. Zowel de bossen als de heide zijn rijk aan vennen, vandaar dat Oisterwijk ook wel ‘De Parel van Brabant’ wordt genoemd. De meeste gasten die we op Morgenrood ontvangen komen dan ook vooral vanwege de prachtige tochten die direct vanuit Morgenrood te maken zijn, te voet, op de fiets of met de auto. Verschillende uitgezette wandel- en fietsroutes lopen langs ons terrein. Maar er zijn meer redenen om onze kant op te komen:

Oisterwijk heeft een gezellig centrum, met supermarkten, bijzondere winkels en boetieks en veel cafés en restaurants. Er is een treinstation (Tilburg – Eindhoven) en een busverbinding (Tilburg – Den Bosch) en van begin mei tot eind oktober kunt u uw Morgenrood vanuit het centrum (of omgekeerd) bereiken met de Oisterwijk Express . Bij de receptie van Morgenrood ligt elke week de weekkrant van Oisterwijk, met een overzicht van alle activiteiten in de gemeente.

Ook op het gebied van kunst en cultuur heeft Oisterwijk veel te bieden. In de ‘Parel in ‘t groen’ vind je allerlei culturele bezienswaardigheden die écht de moeite waard zijn om te bezoeken. Neem bijvoorbeeld ‘De Lind’ met haar exclusieve galerieën. Maar niet alleen daar vind je mooie galerieën .

Dan is er verder nog de Leerfabriek KVL. Van een verlaten plek is Leerfabriek KVL nu een levendige en unieke hotspot voor Oisterwijk en omgeving. Er werken ca. 60 bedrijven en er komen dagelijks 500 bezoekers om te lunchen en dineren, gebak te halen (bij niemand minder dan Robèrt van Beckhoven!), van kunst te genieten, koffie te drinken, dansen en te beleven.

Binnen een straal van enkele kilometers rond Morgenrood liggen oa het Openluchtzwembad Staalbergven , het Bezoekerscentrum Natuurmonumenten , Kanoboerderij De Reuselhoeve , het Natuurtheater met oa speciale kindervoorstellingen en er is nog zoveel meer. Kijk ook op de website van het VVV Oisterwijk voor actuele informatie, want er wordt veel georganiseerd in deze van oudsher gemeente. Een goede indruk van de vele mogelijkheden geeft ook deze korte film  die de gemeente Oisterwijk heeft uitgebracht:

In Boxtel is er Museum Vekemans waar twee cultuur historische collecties getoond worden. Er wordt niet alleen een verzameling getoond van wasapparatuur en strijkbouten uit de periode vanaf 1600, maar ook een grote verzameling schilderijen, prenten, posters en kunstvoorwerpen die verband houden met wassen en strijken.

Leuke activiteiten voor volwassenen en kinderen zijn er in de biologische zelfpluktuin Sprankenhof in Udenhout.

In Tilburg (15 km) vindt u o.a. het museum voor moderne kunst De Pont, het Textielmuseum, dat het verhaal vertelt van deze oude industrie en het interessante en innovatieve Natuurmuseum. Kinderen kunnen griezelen in de vreemdste dierentuin van Nederland De Oliemeulen. Bezoekers van Morgenrood kunnen in het dierenpark 25% korting krijgen. Klik op kortingsbon en print de bon uit.  Kijk voor meer mogelijkheden in Tilburg ook op de website van de VVV Tilburg.

Ook ’s Hertogenbosch (20 km) is een stad die veelvuldig bezocht wordt door onze gasten. Populair is een stadswandeling door het oude centrum, met een bezoek aan de Middeleeuwse kathedraal van Sint-Jan en het onlangs heropende Noord-Brabants museum of een rondvaart over de Binnendieze, die deels onder de stad door gaat. Zie ook de website VVV Den Bosch.

Een keur van attracties ligt in de omgeving: Safaripark de Beekse Bergen, de betoverende Efteling en de Loonse en Drunense duinen, weer een heel ander natuurgebied dan rond Morgenrood, op nog geen 10 kilometer afstand.

Voor een keur aan uitstapjes in Noord-Brabant zoek op: het uitstapje.