Natuurvriendenhuis

Het natuurvriendenhuis is een groepsaccommodatie voor maximaal 81 personen, maar je kunt er ook terecht voor de huur van slechts één of enkele kamers. Het huis is zeer geschikt voor bijvoorbeeld familieweekends, heidagen, cursusweken of schoolkampen, maar ook voor individuele gasten, die er even tussenuit willen, of een tijdelijke werkplek zoeken.DSC_4123a

Er zijn 38 tweepersoonskamers, verdeeld over drie verdiepingen. Een deel ervan is door een afsluitbare tussendeur verbonden met de ernaast gelegen kamer. Op elke verdieping zijn voldoende sanitaire voorzieningen voor gezamenlijk gebruik. Er is een traplift, invalidentoilet en -doucheruimte.

Op enkele uitzonderingen na heeft elke kamer 2 eenpersoonsbedden met dekbed en kussen, tafel en twee stoelen, een kast en een wastafel met warm en koud water. Gebruik van bedlinnen is verplicht. Lakens, slopen en handdoeken kunnen zelf worden meegebracht of worden gehuurd.

De volledig ingerichte gastenkeuken is voor alle gasten beschikbaar. Voor grote groepen is gebruik van de professionele keuken bespreekbaar. Ook is er een grote gemeenschappelijke ruimte met eetgedeelte, tv-hoek, speelhoek en podium. Deze ruimte is door middel van een harmonicawand te splitsen in een zitkamer en een eetzaal. Aan zowel voor- als achterzijde van het gebouw is toegang tot een groot terras. Als je met een groep komt en je huurt niet het hele huis dan onderzoeken we de mogelijkheden om een deel van de de gemeenschappelijke ruimtes voor je gezelschap te reserveren. Je kunt dit het beste vooraf bij de reservering bespreken.

keuken MorgenroodHet verblijf in het natuurvriendenhuis is op basis van zelfverzorging.

De gemeenschappelijke ruimten worden schoongehouden door een schoonmaakbedrijf. Gasten maken vóór vertrek de eigen kamer(s) schoon, of betalen ervoor. Op elke verdieping is een werkkast met materialen en schoonmaakmiddelen.

Op het terrein van Morgenrood zijn verschillende grasvelden met speelattributen voor kleine kinderen, een sportveld, jeu de boules baan en een barbecue- en kampvuurplaats. In het huis en op het hele terrein is gratis WiFi-ontvangst. Bij de receptie vind je toeristische informatie en er zijn o.a. routekaarten en versnaperingen te koop. Ook worden er fietsen verhuurd. Honden zijn in ons natuurvriendenhuis niet toegestaan, tenzij het een blindengeleidehond betreft.

Direct vanuit Morgenrood maak je prachtige tochten, te voet, per fiets of met de auto. Op een kilometer ligt een mooi natuurzwembad in het bos. Ook op loopafstand, in het bos, is een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

Morgenrood is een NIVON-accommodatie. Klik hier voor meer informatie over het NIVON

Informatie

Natuurvriendenhuis Morgenrood Scheibaan 15 5062 TM Oisterwijk morgenrood@nivon.nl
088-0990987 b.g.g. 088-0990967
Netwerk Nivonhuizen