Vrijwilliger worden

Morgenrood wordt volledig gerund door ongeveer 80 vrijwilligers. Dit geldt  zowel voor het bestuur (de beheercommissie) als voor uitvoering van alle voorkomende werkzaamheden. Alleen een gedeelte van de schoonmaakwerkzaamheden is aan een bedrijf uitbesteed.

Er zijn altijd twee gastheren en/of –vrouwen aanwezig, die de gasten ontvangen en hen wegwijs maken in het huis of op de camping. Andere werkzaamheden voor vrijwilligers liggen o.a. op het gebied van aanmelding en het inboeken van reserveringen, facilitaire dienstverlening, pr-activiteiten en het mede organiseren van activiteiten. Voor het onderhoud aan het gebouw en het terrein is er een groep actieve vrijwilligers, die eens in de week een dag de noodzakelijke werkzaamheden verricht. Daar zitten mensen tussen met technische of bouwkundige achtergrond, mensen met groene vingers, of gewoon met twee rechterhanden. De lijst met werkzaamheden is verder uit te breiden, want er valt op Morgenrood heel veel te doen. Aan het begin en aan het van het zomerseizoen wordt er een midweek lang met een hele groep enthousiastelingen gewerkt om gebouw, terrein en inventaris in goede staat te houden.

We kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken, op alle terreinen. Heb je belangstelling? Stuur een email aan: vz.morgenrood@nivon.nl Wij bieden gratis verblijf, reiskostenvergoeding, een vrijwilligers-aansprakelijkheidsverzekering en daarnaast heel veel werkplezier en voldoening op Morgenrood!

Enkele keren per jaar wordt er op Morgenrood een werkweek georganiseerd, waarin in het huis en op de camping werkzaamheden worden verricht.  Klussen zijn bijvoorbeeld: vloeren in de was zetten, keukens goed onderhanden nemen, sanitaire units op de camping winterklaar maken, schilderwerk, opruimwerkzaamheden, etc. Heb je zin om een keer mee te doen: meld je aan!

Er zijn op dit moment enkele vacatures. We zijn vooral op zoek naar nieuwe huiswachten. Een huiswacht ontvangt de gasten, draagt zorgt voor een goede gang van zaken in het huis en op het terrein en is de vraagbaak voor de gasten.