Natuurvriendenhuis
Morgenrood - groepen
Met een groep verblijven op Morgenrood
Meer informatie
Natuurkampeerterrein
Morgenrood
Kamperen met veel eigen ruimte!
Direct reserveren
Prachtig wandelen en fietsen!
Natuurvriendenhuis
Morgenrood
Direct reserveren

Op Morgenrood gebeurt heel veel. Soms bruist het van activiteiten, maar het kan er ook stil zijn. Wij organiseren workshops, wandeldagen, meerdaagse fietstochten en kunstzinnige activiteiten. Kijk hieronder voor een overzicht voor de komende maanden. Heb je interesse? Vraag dan informatie of schrijf je meteen in.


Cursus Speksteen bewerken.

Datum: 27 oktober – 1 november 2019

Aanmelden: Aanmeldsecretariaat Morgenrood 088 099 09 87 of morgenrood@nivon.nl

Laat een (spek)steen tot leven komen!
Ga onder leiding van Hanneke Zwart aan de slag en ontdek hoe een brok steen tot leven komt in een mooi kunstwerk. Hanneke Zwart is beeldhouwster en heeft een atelier in Veenendaal. Naast haar vrije werk geeft ze ook op diverse plaatsen lessen in beeldhouwen. De cursus die op Morgenrood wordt aangeboden is geschikt zowel voor beginners als gevorderden. Stenen zijn ter plaatse te koop. Op vrijdagochtend is er een expositie van de resultaten. Het is de bedoeling dat iedereen eigen gereedschap mee brengt. Mocht je dit niet hebben of wil je het bewerken van speksteen eens uit proberen dan wordt er gezorgd voor gereedschap.

Prijs Leden € 300, niet leden € 335 (inclusief gehele verzorging).


Winterwandelweek

Datum: 17-21 november 2019

Aanmelden: Aanmeldsecretariaat Morgenrood 088 099 09 87 of morgenrood@nivon.nl

Informatie: Marijke en Cor den Heijer cm.denheijer@online.nl of per telefoon 071 5411767.

De prachtige bossen, vennen en heide van Oisterwijk vormen een heerlijk decor voor een paar dagen lekker wandelen. Je wandelt van maandag tot donderdag onder leiding van Marijke en Cor den Heijer.

Prijs Leden € 150, niet leden € 185 (inclusief gehele verzorging).


Schrijf je eigen levensverhaal.

Datum: 17-21 november 2019.

Aanmelden: Aanmeldsecretariaat Morgenrood 088 099 09 87 of morgenrood@nivon.nl

Deze week krijg je handvatten om verhalen te maken over gebeurtenissen uit je leven. Stof in overvloed: de eerste kus, die ene vakantie waarin je de weg kwijt was, de eerste zwemles, de moestuin, de sportkantine of de tandenfee die nooit bij jullie thuiskwam. Ieder voorval is een bouwsteen voor een nieuw verhaal. Deze week maak je kennis met verschillende vormen om je eigen levensverhalen te schrijven. Aan de hand van inspirerende opdrachten schrijf je teksten over jouw leven. Tussendoor is er tijd om gezamenlijk – of alleen – te wandelen en te genieten van de mooie omgeving.

Elke ochtend en elke middag schrijven we aan een opdracht. Wie wil mag de tekst voorlezen en krijgt feedback. Natuurlijk blijft er voldoende vrije tijd over om de omgeving te verkennen.

Voor wie

Voor iedereen die over zijn of haar leven wil schrijven, maar niet weet waar te beginnen. Voor beginners en gevorderden.

Na afloop

Aan het einde van de week heb je een aantal schrijftechnieken en vormen waarmee je een eigen levensverhaal kunt schrijven.

Docent

Trea Scholten verzorgt de lessen. Zij is tekstschrijver en docent creatief schrijven. Ze geeft al jaren succesvol workshops, cursussen en trainingen proza, poëzie en verhalen schrijven. Trea verzorgt o.a. het Schrijfcafé in Houten, Utrecht en Leidsche Rijn. Samen met haar collega Annemarie van den Brink schreef ze de online cursus Levensverhalen schrijven, verschenen bij uitgeverij Etadoro. Ook schreven Trea en Annemarie een methode creatief schrijven voor laaggeletterden en nieuwkomers.

Prijs leden €210, niet Leden €245 (inclusief gehele verzorging)

Nog meer weten? Zie www.toolsvoortaal.nl

X
X