Natuurvriendenhuis
Morgenrood - groepen
Met een groep verblijven op Morgenrood
Meer informatie
Natuurkampeerterrein
Morgenrood
Kamperen met veel eigen ruimte!
Direct reserveren
Prachtig wandelen en fietsen!
Natuurvriendenhuis
Morgenrood
Direct reserveren

Op Morgenrood gebeurt heel veel. Soms bruist het van activiteiten, maar het kan er ook stil zijn. Wij organiseren workshops, wandeldagen, meerdaagse fietstochten en kunstzinnige activiteiten. Kijk hieronder voor een overzicht voor de komende maanden. Heb je interesse? Vraag dan informatie aan en schrijf je meteen in.


Mind Walk, 27 – 28 augustus 2022

Zin om je te ontspannen en op te laden? Kom mee wandelen tijdens dit Mind-Walk weekeind. Maak je hoofd leeg en kom tot rust in de prachtige Brabantse natuur van bos, heide en vennen.

We starten op zaterdagmiddag om 14.00 uur met de wandeling, maximaal 2½ uur, waarbij we ook oefeningen zullen doen. Aan het eind volgt de meditatie, waarna we samen thee drinken .

Op zondag volgt de tweede Mind Walk van 2½ uur, met een andere route en andere oefeningen. Iedereen kan meedoen op het eigen niveau, er is geen voorkennis of ervaring noodzakelijk.

Op basis van zelfverzorging. De begeleiding is in handen van Ineke van der Aalst.

Prijs Nivon-leden 65, – euro. Niet-leden 75, – euro

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: act.morgenrood@nivon.nl of www.Mind-WalkAmersfoort.nl


Mandala tekenen, 31 augustus – 2 september 2022

Workshop Hundertwasser

Hundertwasser was een groot natuurliefhebber en had fantastische ideeën over hoe de mens zou moeten omgaan met de natuur. Midden in het schilderij ontspringt een kleine beek, de grote spiraal begint, af en toe vertakt ze op haar vertellende reis. Als een spiraal eenmaal is begonnen kan ze niet meer stoppen, zoals bij een verteld verhaal een begin verder moet gaan.

We tekenen met (kleur)potlood en zwarte stift. Nog nooit getekend? Deze workshop is ook voor jou toegankelijk!

Geheel verzorgd.

Prijs Nivon-leden 155, – euro. Niet-leden 180, – euro

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: Yvonne van Meteren 0499 – 477644


EXTRA MIDWEEK “Verzorgd vrij-zijn”, 18 – 23 september 2022

Niets moet, veel mag tijdens deze vijf dagen. Geniet van de bossen, de vennen, de heide en het gezellige centrum van Oisterwijk. Breng een bezoek aan de historische stad Den Bosch of ga kanovaren op de Reusel. Of pak een boek en kom tot rust in onze gezellige vernieuwde zaal. Alles kan!

’s Ochtens en ’s avonds krijg je een verzorgde maaltijden en voor de middag een lunchpakket mee. Inclusief koffie en thee.

Prijs Nivon-leden: 220, – euro. Niet-leden 280, – euro

Voor info: Irene Granneman: act.morgenrood@nivon.nl

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987


EXTRA FIETSWEEK! Fietsen in Brabant, 25 – 30 september 2022       (VOLGEBOEKT, maar laat je naam op de wachtlijst zetten)

Vijf dagen met de fiets er op uit door afwisselend Brabants natuurschoon. Tijdens de dagelijkse tochten (40 – 55 km) genieten van alles wat Brabant te bieden heeft: bos, heide, zandverstuivingen en vennen. Bij terugkomst lekker verwend worden met een heerlijke maaltijd. Geheel verzorgd.

Prijs Nivon-leden: 250, – euro. Niet-leden 300, – euro

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: act.morgenrood@nivon.nl


Verzorgd vrij-zijn, 25 – 30 september 2022     (VOLGEBOEKT, maar er is nog plaats in de week van 18-23 september 2022)

Niets moet, veel mag tijdens deze vijf dagen. Geniet van de bossen, de vennen, de heide en het gezellige centrum van Oisterwijk. Breng een bezoek aan de historische stad Den Bosch of ga kanovaren op de Reusel. Alles kan!
’s Ochtends en ’s avonds krijg je verzorgde maaltijden en voor de middag neem je een lunchpakket mee.
Vol pension!

Prijs Nivon-leden: 220, – euro. Niet-leden 280, – euro

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: Irene Granneman, act.morgenrood@nivon.nl


Inloop Quiltweek oktober, 2 – 7 oktober 2022

Quilten of doorpitten is een handwerktechniek waarbij drie lagen textiel met een doorstiksteek op elkaar genaaid worden. Voor de liefhebbers van quilten nodigt Fia van Deursen iedereen uit. Inspireren en leren van elkaar en vooral met veel plezier werken.

Altijd weer verrassend wat voor mooie werkstukken dat oplevert. Er wordt geen les gegeven maar je kunt van elkaar wel veel leren.

Op basis van zelfverzorging, maar er wordt gezamenlijk gekookt.

Prijs Nivon-leden: 93,25 euro. Niet-leden 135,75 euro

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: Fia van Deursen 040 – 2422934 of Rita Barto 06-10236912


Mandala tekenen, 11 – 13 november 2022

Workshop Watermandala’s, Nederland Waterland

Dit weekend gaan we tekenen over water. Een gevarieerd programma waarin we de waterbeweging gebruiken om vrijer te leren bewegen op het papier maar ook meer figuratief te tekenen over de onderwaterwereld. Je hebt de keuze om meerdere mandala’s te maken of de tekenoefeningen uit te werken in één grote mandala.

We tekenen met (kleur)potlood en zwarte stift. Nog nooit getekend? Deze workshop is ook voor jou toegankelijk!

Geheel verzorgd.

Prijs Nivon-leden 155, – euro. Niet-leden 175, – euro

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: Yvonne van Meteren 0499 – 477644


NIEUW!   Schrijfweek in Morgenrood, 14 – 18 november 2022

“Iedere reis een verrassend thema” onder leiding van Jannie van Maldegem, dagelijks een schrijfmoment van twee uur en een creatieve workshop op een avond. Tijd om te wandelen, fietsen, samen of alleen op pad te gaan.

Voor wie nieuwsgierig is naar zichzelf en de ander, voor wie graag schrijvend op ontdekkingsreis gaat, voor wie oprecht wil luisteren naar haar/zijn pen, voor wie wil delen en voor wie wil zorgen voor de goede sfeer.

Luisteren naar elkaar, een lach en een traan. Verdriet van je afschrijven, geluk naar je toe! Vanuit je hart, je intuïtie, je innerlijke stem horen.

Ieder zorgt zelf voor ontbijt en lunch. Er wordt gezamenlijk gekookt en één keer gaan we uit eten. Deze onkosten worden later verrekend. Drankjes, koekjes, knabbels, fruit ….. fijn als je iets meeneemt om te delen.

Prijs Nivon-leden 135, – euro. Niet-leden 175, – euro

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: www.schrijfavonturen.nl


Winterwandelweek, 20 – 24 november 2022

De prachtige bossen, heide en vennen van Oisterwijk vormen een prachtig decor voor een paar dagen wandelen. Je wandelt van maandag tot donderdag onder leiding van Ivan Crost, padcoördinator van het Brabants Vennenpad en belangenbehartiger van wandelnet NB.

Tijdens de wandeling vertelt hij je leuke interessante wetenswaardigheden over de natuur en de historie van het gebied. Een of meerdere avonden geeft hij voor geïnteresseerden uitleg aan de hand van films en dia’s. Een verrijking voor ons Nivonhuis!

De dagafstanden zijn ongeveer 15 km, de laatste dag 8 à 10 km. Op zondag is de ontvangst om 16.00 uur, donderdag sluiten we af na de lunch.

Geheel verzorgd.

Prijs Nivon-leden: 210, – euro. Niet-leden 255, – euro

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: Irene Granneman act.morgenrood@nivon.nl


Art Journaling in Morgenrood Oisterwijk, 22 – 24 november 2022

Wil je graag ontspannen op een creatieve manier? Houd je van tekenen, schilderen, stempelen, collages maken, doodlen, handletteren of wil je dat graag leren?

Meld je dan aan voor de  3 daagse workshop Art Journaling. Je leert in een kleine groep van 5 tot 8 personen op een kunstzinnige (art) manier een pagina te maken voor je dagboek (journal). In deze dagen maken we minimaal 2 A4 pagina’s waarbij een pagina met de nadruk op collage en de andere pagina met silhouetten. Je kunt de pagina afmaken met een handgeschreven tekst of kant en klare gedrukte quote.

De cursusleidster Ans Donders verzorgt alle benodigde materialen.

Prijs Nivon-leden: 145, – euro. Niet-leden 170, – euro

Geheel verzorgd en inclusief materialen

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: act.morgenrood@nivon.nl


EXTRA Portret Schilderweek, 28 november – 2 december 2022

Wil je ook zo graag eens een portret schilderen van je partner, kinderen, kleinkinderen of je huisdier? Doe dan mee met de speciale portret schilderweek. We gaan deze week stap voor stap werken naar een mooi portret. Hoe zet je een portret op en hoe meng je een mooie huidkleur enz. Je kunt je eigen creatieve geest loslaten op het doek. Voor alle materialen wordt gezorgd, jij zorgt alleen voor duidelijke foto’s van de persoon of dier die je graag wilt portretteren.

Kortom: een geweldig inspirerende week voor beginners en gevorderden.

We beginnen maandagmiddag rond 14.00 uur en sluiten af op vrijdag rond 11.00 uur.

Je logeert in Nivonhuis Morgenrood. Geheel verzorgd!

Prijs Nivon-leden 270,- euro. Niet-leden 330,- euro.

Inclusief materialen.

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl

Info: liakuijpers@ziggo.nl (www.liakuijpers.nl) en act.morgenrood@nivon.nl


Muziek workshop, 16 – 18 december 2022

NIEUW Workshop Muziek door Sarmuse Producties o.l.v. Grigori Sarolea

Licht van Nieuwe Dromen (2021 uitgebracht) is een lied/song dat past in de tijd van het jaar, de ‘donkerste dagen’. We nemen de tekst, akkoorden en melodie als uitgangspunt. Met geleide improvisatie maken we er onze eigen ‘nieuwe’ versie van. Daaromheen daagt Grigori alle muzikanten en zangers ‘op lichte wijze’ uit om ‘uit het hoofd’ te gaan spelen, doen, uitproberen, samen: Altijd ontstaan onverwachte pareltjes. Zo zal een aantal fijne nieuwe eigen ‘muziekjes’ gaan ontstaan, vrij van genre/stijl, vrij van niveau.

Noten kunnen lezen hoeft (juist) niet. Je mag trouwens ook al “heel goed” zijn. Voor het eerst iets durven of uitproberen? Prima! Alle instrumenten en stemsoorten zijn welkom. Grigori is breed in ervaring en achtergronden: (Folk)band, VO docent, Slavisch-Byzantijnse zang, Oude Lage Landse Liedcultuur. De workshops zijn voor alle niveaus, alle gezindten en elk pluimage.

Geheel verzorgd.

Prijs Nivon leden 140,- euro. Niet-leden 200,- euro.

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: Irene Granneman  act.morgenrood@nivon.nl

of https://www.facebook.com/SarmuseProducties


Info voor alle activiteiten: act.morgenrood@nivon.nl

Wij hopen u te mogen ontmoeten tijdens (een van) deze activiteiten.

U bent van harte welkom!

X