Natuurvriendenhuis
Morgenrood - groepen
Met een groep verblijven op Morgenrood
Meer informatie
Natuurkampeerterrein
Morgenrood
Kamperen met veel eigen ruimte!
Direct reserveren
Prachtig wandelen en fietsen!
Natuurvriendenhuis
Morgenrood
Direct reserveren

Op Morgenrood gebeurt heel veel. Soms bruist het van activiteiten, maar het kan er ook stil zijn. Wij organiseren workshops, wandeldagen, meerdaagse fietstochten en kunstzinnige activiteiten. Kijk hieronder voor een overzicht voor de komende maanden. Heb je interesse? Vraag dan informatie aan en schrijf je meteen in.


NIEUW!   Schrijfweek in Morgenrood, 14 – 18 november 2022

“Iedere reis een verrassend thema” onder leiding van Jannie van Maldechem, dagelijks een schrijfmoment van twee uur en een creatieve workshop op een avond. Tijd om te wandelen, fietsen, samen of alleen op pad te gaan.

Voor wie nieuwsgierig is naar zichzelf en de ander, voor wie graag schrijvend op ontdekkingsreis gaat, voor wie oprecht wil luisteren naar haar/zijn pen, voor wie wil delen en voor wie wil zorgen voor de goede sfeer.

Luisteren naar elkaar, een lach en een traan. Verdriet van je afschrijven, geluk naar je toe! Vanuit je hart, je intuïtie, je innerlijke stem horen.

Ieder zorgt zelf voor ontbijt en lunch. Er wordt gezamenlijk gekookt en één keer gaan we uit eten. Deze onkosten worden later verrekend. Drankjes, koekjes, knabbels, fruit ….. fijn als je iets meeneemt om te delen.

Prijs Nivon-leden 135, – euro. Niet-leden 175, – euro

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: http://www.schrijfavonturen.nl


Winterwandelweek, 20 – 24 november 2022

De prachtige bossen, heide en vennen van Oisterwijk vormen een prachtig decor voor een paar dagen wandelen. Je wandelt van maandag tot donderdag onder leiding van Ivan Crost, padcoördinator van het Brabants Vennenpad en belangenbehartiger van wandelnet NB.

Tijdens de wandeling vertelt hij je leuke interessante wetenswaardigheden over de natuur en de historie van het gebied. Een of meerdere avonden geeft hij voor geïnteresseerden uitleg aan de hand van films en dia’s. Een verrijking voor ons Nivonhuis!

De dagafstanden zijn ongeveer 15 km, de laatste dag 8 à 10 km. Op zondag is de ontvangst om 16.00 uur, donderdag sluiten we af na de lunch.

Geheel verzorgd.

Prijs Nivon-leden: 210, – euro. Niet-leden 255, – euro

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: Irene Granneman act.morgenrood@nivon.nl


Art Journaling in Morgenrood Oisterwijk, 22 – 24 november 2022

Wil je graag ontspannen op een creatieve manier? Houd je van tekenen, schilderen, stempelen, collages maken, doodlen, handletteren of wil je dat graag leren?

Meld je dan aan voor de  3 daagse workshop Art Journaling. Je leert in een kleine groep van 5 tot 8 personen op een kunstzinnige (art) manier een pagina te maken voor je dagboek (journal). In deze dagen maken we minimaal 2 A4 pagina’s waarbij een pagina met de nadruk op collage en de andere pagina met silhouetten. Je kunt de pagina afmaken met een handgeschreven tekst of kant en klare gedrukte quote.

De cursusleidster Ans Donders verzorgt alle benodigde materialen.

Prijs Nivon-leden: 145, – euro. Niet-leden 170, – euro

Geheel verzorgd en inclusief materialen

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: act.morgenrood@nivon.nl


EXTRA Portret Schilderweek, 28 november – 2 december 2022

Wil je ook zo graag eens een portret schilderen van je partner, kinderen, kleinkinderen of je huisdier? Doe dan mee met de speciale portret schilderweek. We gaan deze week stap voor stap werken naar een mooi portret. Hoe zet je een portret op en hoe meng je een mooie huidkleur enz. Je kunt je eigen creatieve geest loslaten op het doek. Voor alle materialen wordt gezorgd, jij zorgt alleen voor duidelijke foto’s van de persoon of dier die je graag wilt portretteren.

Kortom: een geweldig inspirerende week voor beginners en gevorderden.

We beginnen maandagmiddag rond 14.00 uur en sluiten af op vrijdag rond 11.00 uur.

Je logeert in Nivonhuis Morgenrood. Geheel verzorgd!

Prijs Nivon-leden 270,- euro. Niet-leden 330,- euro.

Inclusief materialen.

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl

Info: liakuijpers@ziggo.nl (www.liakuijpers.nl) en act.morgenrood@nivon.nl


Inloop Quiltweek

8 – 13 januari en 24 – 29 september 2023

Quilten of doorpitten is een handwerktechniek waarbij drie lagen textiel met een doorstiksteek op elkaar genaaid worden. Het resultaat van het werk wordt een quilt genoemd. Alle liefhebbers van quilten worden hiervoor uitgenodigd. Inspireren en leren van elkaar en vooral met veel plezier werken.

Het is altijd weer verrassend wat voor mooie werkstukken dat oplevert.

Er wordt geen les gegeven maar je kunt van elkaar wel veel leren!

De quiltweek is op basis van zelfverzorging, maar er wordt gezamenlijk gekookt.

Prijs Nivon-leden: 98,50 euro. Niet-leden 141,- euro.

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: act.morgenrood@nivon.nl


NIEUW Het ScheppingsSchilderspel

5 – 10 februari 2023

Het ScheppingsSchilderspel met lucht, wolken en zon.

In de bijeenkomst gaan we praten-mediteren en je schildert 20 minuten in stilte. Elke dag is een nieuwe meditatie; je gaat je eigen beelden uitschilderen. Het is niet noodzakelijk om ervaring te hebben met mediteren/schilderen.

Er wordt 5 dagen achter elkaar gewerkt (alleen in de ochtenden) aan een verlangen (jouw thema), dat je graag wilt realiseren. Dit kan een kleine wens zijn of een diep verlangen, wat goed is voor jezelf, de ander en je omgeving. Je thema staat alle dagen centraal. De bijeenkomst duurt 2,5 uur.

Na de bijeenkomst schrijf je elke dag een verslagje. Na 5 dagen en tijdens het maken van je evaluatieverslag kun je terugzien dat er, binnen en buiten je thema, veel meer mogelijk is dan je van tevoren gedacht hebt. Het ScheppingsSchilderspel is ontwikkeld door Gerda Merckx: www.zelfontdekkendoorschilderen.nl

Tijdens deze week zijn alle voorwaarden aanwezig om te genieten van rust-ruimte-creativiteit én jouw ontdekkingen dat er altijd mogelijkheden zijn om verlangens te realiseren.

Deze cursus staat onder leiding van Paula Swalen, docent Zelfontdekken door schilderen.

De midweek is op basis van zelfverzorging, incl. koffie/thee na de workshop

Prijs Nivon-leden: 150,- euro. Niet-leden 210,- euro.

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Informatie: Paula Swalen 06-10328649 en Irene Granneman act.morgenrood@nivon.nl


Mandala tekenen workshop Hundertwasser

23 – 25 februari 2023

Hundertwasser was een groot natuur liefhebber en had allerlei ideeën over hoe de mens zou moeten omgaan met de natuur zoals bijvoorbeeld de boomplicht. Één van zijn uitspraken: De mens is te gast bij de natuur en behoort zich zo te gedragen.

Deze workshop is geïnspireerd op het werk en de kunstzinnige activiteiten van de veelzijdige kunstenaar Hundertwasser. Een kleurrijk weekend.

We tekenen met (kleur)potlood en zwarte stift. Nog nooit getekend? Deze workshop is ook voor jou toegankelijk!

Geheel verzorgd.

Prijs Nivon leden 170,- euro. Niet-leden 230,- euro.

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: Yvonne van Meteren 0499-477644 www.mandalas.nl


Schrijfweek in Morgenrood

6 – 10 maart en 6 – 10 november 2023

“Iedere reis een verrassend thema” onder leiding van Jannie van Maldegem, dagelijks een schrijfmoment van twee uur en een creatieve workshop op een avond.

Tijd om te wandelen, fietsen, samen of alleen op pad te gaan. Voor wie nieuwsgierig is naar zichzelf en de ander, voor wie graag schrijvend op ontdekkingsreis gaat, voor wie oprecht wil luisteren naar haar/zijn pen, voor wie wil delen en voor wie wil zorgen voor de goede sfeer.

Luisteren naar elkaar, een lach en een traan. Verdriet van je afschrijven, geluk naar je toe!

Vanuit je hart, je intuïtie, je innerlijke stem horen.

Ieder zorgt zelf voor ontbijt en lunch!

Er wordt gezamenlijk gekookt en één keer gaan we uit eten. Deze onkosten worden later verrekend.

Drankjes, koekjes, knabbels, fruit…… fijn als je iets mee neemt om te delen.

Prijs Nivon-leden 140,- euro. Niet-leden 200,- euro.

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: http://www.schrijfavonturen.nl


Art Journaling in Morgenrood Oisterwijk

14 – 16 maart en 28 – 30 november 2023

Wil je graag ontspannen op een creatieve manier? Houd je van tekenen, schilderen, stempelen, kleuren, collages maken, doodlen, handletteren of wil je dat graag leren?

Meld je dan aan voor de 3 daagse workshop Art Journaling. In deze dagen maken we minimaal vier A4 pagina’s waarbij pagina’s met de nadruk op collage en andere pagina’s op silhouetten. Je kunt de pagina’s afmaken met een handgeschreven tekst of een kant en klare gedrukte quote.

De cursusleidster Ans Donders verzorgt alle benodigde materialen.

Geheel verzorgd.

Prijs Nivon-leden 150,- euro, Niet-leden 210,- euro.

Aanmelding: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: act.morgenrood@nivon.nl


Verzorgd vrij zijn

14 – 16 maart  en 28 – 30 november 2023

Niets moet, veel mag tijdens deze drie dagen. Geniet van de bossen, de vennen, de heide en het gezellige centrum van Oisterwijk. Breng een bezoek aan de historische stad Den Bosch, ga naar het textielmuseum in Tilburg of bezoek kamp Vught. Alles kan!

’s Ochtends en ’s avonds krijg je verzorgde maaltijden en voor de middag neem je een lunchpakket mee of eet je in het huis. Je begint op dinsdag na de lunch en op donderdag kun je tijdens het ontbijt nog een lunchpakket maken.

Prijs Nivon-leden 100,- euro. Niet-leden 150,- euro.

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: act.morgenrood@nivon.nl


Muziek workshop Oekraïense muziek

door Sarmuse Producties o.l.v. Grigori Sarolea

17 – 19 maart 2023

Dumy moï en Dudaryk, beide Oekraïense liedcultuur van ‘hoger poëtische weemoed’ tot ‘volkse vrolijkheid’. Taras Shevchenko dichtte in 1841 Dumy moï: “Mijn gedachten, mijn gedichten, mijn weemoed, waai met de wind over de Oekraïense steppe,…”. De melancholische melodie is tekenend voor de Oekraïense diepere ziel. Dudaryk (doedelzakje) is een even simpel als aanstekelijk dansliedje.

We gaan samen arrangeren, zingen en spelen.

Grigori Sarolea neemt de tekst en muzikale hoofdlijnen mee. Hij leidt onze workshops met aanstekelijk enthousiasme. Uiteraard is zang primair. Met ook instrumentalisten erbij wordt het nog fraaier. Je hoeft geen noten te kunnen lezen. Je mag al heel goed zijn. Én je mag juist (verlegen en onzeker) voor het eerst proberen, over de drempel stappen.

Sarmuse Producties werkt met en voor alle niveaus, alle gezindten, elke leeftijd en elk pluimage!

Grigori is breed in ervaring en achtergronden: (Folk)band, VO docent, dirigent Slavisch-Byzantijnse zang, Oude Lage Landse Liedcultuur. Geheel verzorgd.

Prijs Nivon leden 145,- euro. Niet-leden 205,- euro.

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: Irene Granneman  act.morgenrood@nivon.nl


Wandelweek

19 – 23 maart en 12 – 16 november 2023

De prachtige bossen, heide en vennen van Oisterwijk vormen een prachtig decor voor een paar dagen lekker wandelen. Je wandelt van maandag tot donderdag onder leiding van Ivan Crost, pad coördinator van het Brabants Vennenpad en belangenbehartiger van het wandelnet NB.

Tijdens de wandeling vertelt hij je interessante wetenswaardigheden over de natuur en de historie van het gebied. Ook geeft hij voor de geïnteresseerden uitleg aan de hand van films en dia’s. Een verrijking voor ons Nivonhuis!

De dag-afstanden zijn ongeveer 15 kilometer, de laatste dag zo’n 8 à 10 km. Op zondag is de ontvangst om 16:00 uur, op donderdag sluiten we af na de lunch.

Geheel verzorgd.

Prijs Nivon leden 220,- euro. Niet-leden 280,- euro.

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: Irene Granneman act.morgenrood@nivon.nl


Fietsen in Brabant

16 – 21 april 2023

Vijf dagen met de fiets er op uit door afwisselend Brabants natuurschoon. Tijdens de dagelijkse tochten (40-55 km) genieten van alles wat Brabant te bieden heeft: bos, heide, zandverstuivingen en vennen. Je fietst in groepsverband. Het tempo is voor alle soorten fietsen goed te doen!

Bij terugkomst lekker verwend worden met een heerlijke maaltijd. Geheel verzorgd.

Prijs Nivon-leden 265,- euro. Niet-leden 325,- euro.

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: act.morgenrood@nivon.nl

Morgenrood heeft enkele huurfietsen, niet-elektrisch!


NIEUW Kookworkshop vegetarisch koken

17 – 19 april 2023

Lijkt het je leuk om de fijne kneepjes van de vegetarische keuken te ontdekken? Wil je leren Surinaams / hindoestaans te koken op vegetarische basis? Dit is je kans om zowel te leren koken als te genieten van je zelf gemaakte maaltijden! Tevens kook je voor een grotere groep, dus een grote uitdaging!.

Onder leiding van onze koks Lila en Chitra, beiden van Surinaamse afkomst, ga je in de middag aan de slag om de maaltijden te bereiden. De ochtend is vrij te besteden.

We koken 2 dagen, beginnend op 17 april rond 13.30 uur.

Geheel verzorgd.

Prijs Nivon-leden 120,- euro. Niet-leden 180,- euro.

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: act.morgenrood@nivon.nl


Schildervakantie in Oisterwijk

5 – 9 juni 2023

Een midweek helemaal voor jezelf. Je hoeft alleen maar te schilderen. Je leert technieken, tips en trucs zodat het echt lukt. We schilderen op locatie in Nivonhuis Morgenrood en gaan het mooie landschap in met ons schetsboek. De schitterende omgeving staat garant voor voldoende inspiratie.

Indien mogelijk gaan we in de avonden cultuur snuiven in de diverse galerieën in het schilderachtige dorp. Kortom een geweldige inspirerende week schilderen o.l.v. kunstenares Lia Kuijpers voor beginners en gevorderden.

Prijs Nivon-leden 287,50 euro, niet-leden 347,50 euro.

Geheel verzorgd en inclusief enkele materialen.

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl 088-0990987

Info: liakuijpers@ziggo.nl (www.liakuijpers.nl) en act.morgenrood@nivon.nl


Mandala tekenen

9 – 11 juni 2023

Workshop natuurmandala’s voorjaar en zomer

In deze workshop laten we ons inspireren door de natuur en maken we mandala’s over de lente en de zomer. We beginnen iedere les met leuke en inspirerende tekenoefeningen en maken hierop gebaseerd onze eigen mandala’s.

We tekenen met kleurpotlood en zwarte stift. Geheel verzorgd.

Nog nooit getekend? Deze workshop is ook voor jou toegankelijk!

Prijs Nivon leden 162,50 euro. Niet-leden 222,50 euro.

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: Yvonne van Meteren 0499-477644  www.mandalas.nl


Mind Walk

1 – 2 juli en 26 – 27 augustus 2023

Zin om je te ontspannen en op te laden? Kom mee wandelen tijdens dit Mind-Walk weekeind. Maak je hoofd leeg en kom tot rust in de prachtige Brabantse natuur van bos, heide en vennen.

We starten op zaterdagmiddag om 14.00 uur met de wandeling, maximaal 2 ½  uur, waarbij we ook oefeningen zullen doen. Aan het eind volgt de meditatie waarna we samen thee drinken.

Zondag volgt de 2e Mind Walk van 2 ½  uur, met een andere route en andere oefeningen. Iedereen kan meedoen op eigen niveau, er is geen voorkennis of ervaring noodzakelijk.

Op basis van zelfverzorging. De begeleiding is in handen van Ineke van der Aalst.

Prijs Nivon-leden 67,50 euro. Niet-leden 101,25 euro.

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: act.morgenrood@nivon.nl     www.Mind-WalkAmersfoort.nl


Mandala tekenen

1 – 3 september 2023

Workshop medicijnwielen

Het medicijnwiel gaat uit van de vier windrichtingen met ieder zijn eigen kwaliteiten zoals kleur, seizoen, element en thema . Zo is het medicijnwiel van het oosten bijvoorbeeld verbonden met de mens, de kleur geel, het thema wijsheid

In deze workshop maken we tekeningen over deze windrichtingen en brengen dit samen in één medicijnwiel.

Ook al heb je nooit getekend deze workshop is ook voor jou toegankelijk.

Geheel verzorgd.

Prijs Nivon leden 170,- euro. Niet-leden 230,- euro.

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: Yvonne van Meteren 0499-477644 www.mandalas.nl


Seniorenweek

8 – 13 oktober 2023

Er op uit in de prachtige omgeving van de Oisterwijkse bossen en vennen. Een speciale week met diverse activiteiten zoals fietsen, wandelen, muziek, een excursie en diverse activiteiten in huis zoals een sjoel- en/of jeu de boules competitie. We steken ’s avonds het kampvuur aan en genieten van de sfeer en meer …..

Met uw mobiliteit wordt rekening gehouden door het aanbieden van keuze-activiteiten.

Goede fietsen zijn te huur, wandelroutes zijn aanwezig en de vrijwilligers staan voor u klaar. Kortom ….. een week om van te genieten!

De seniorenweek is geheel verzorgd.

Prijs Nivon-leden 350,- euro. Niet-leden 410,- euro.

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: act.morgenrood@nivon.nl of 088-0990987


Mandala tekenen

10 – 12 november 2023

Workshop natuurmandala’s najaar en winter

In deze workshop laten we ons inspireren door de natuur en maken we mandala’s die passen bij de herfst en de winter. We beginnen iedere les met leuke en inspirerende tekenoefeningen en maken hierop gebaseerd onze eigen mandala’s.

We tekenen met (kleur)potlood en zwarte stift.

Nog nooit getekend? Deze workshop is ook voor jou toegankelijk.

Geheel verzorgd.

Prijs Nivon leden 162,50 euro. Niet-leden 222,50 euro.

Aanmelden: morgenrood@nivon.nl of 088-0990987

Info: Yvonne van Meteren 0499-477644  www.mandalas.nl 


Info voor alle activiteiten: act.morgenrood@nivon.nl

Wij hopen u te mogen ontmoeten tijdens (een van) deze activiteiten.

U bent van harte welkom!

X